Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

'Klara Live' rechtstreeks vanuit de Sint-Baafskathedraal in Gent

'Klara Live' rechtstreeks vanuit de Sint-Baafskathedraal in GentKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 19 september in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
Foto van Vadim Repin

Vadim Repin (c) Harald Hoffmann

Maandag 19/09/2016

Het openingsconcert van het Gent Festival van Vlaanderen, rechtstreeks vanuit de Sint-Baafskathedraal in Gent. Vadim Repin brengt samen met het Beethovenorchester Bonn het prachtige vioolconcerto van Jean Sibelius, en na de pauze kanu luisteren naar de 1ste symfonie van Gustav Mahler, "Der Titan"

Dinsdag 20/09/2016

Op 27 juli 2016 stierf een van de grote hedendaagse componisten: Einojuhani Rautavaara. Vandaag wijdt Klara Live een programma aan hem. Rautavaara was een 'veelschrijver'. Enkele topwerken van hem staan regelmatig op het programma in binnen- en buitenland. U hoort deze werken dankzij het EBU-archief dat ons opnames uit 1996, 2001, 2002 en 2016 aanbood.

Woensdag 21/09/2016

Elisabeth Leonskaja is een van de grootste muzikale persoonlijkheden van dit moment. Ze is een ware muzikante, in de meest authentieke betekenis van het woord: bij haar draait het alleen om de muziek. Schubert is een van haar meest geliefkoosde componisten. In dit recital van 7 augustus tijdens het muziekfestival in Gösta speelt Leonskaja zijn zeventiende sonate.Daarnaast ook de Grande Sonate van Tsjaikovksi.

Donderdag 22/09/2016

Eduardo Lopez Banzo was onlangs met zijn ensemble Al Ayre Espanol te gast op het Hamburgse "Musikfest". Al jaren is Banzo een groot liefhebber van de muziek van G.F.Händel. Volgens hem was Händel "een man die van het leven kon genieten, en zijn muziek straalt deze levensvreugde uit". Vanavond in Klara Live Italiaanse cantates en instrumentale muziek van deze grootmeester, aangevuld met werk van tijdgenoot Alessandro Scarlatti. Solisten zijn sopraan Maria Espada en bas Hugo Oliveira.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be