Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live rechtstreeks vanuit Flagey op maandag 21 september

Klara Live rechtstreeks vanuit Flagey op maandag 21 septemberKlassieke muziek

Pianist Julien Libeer is kind aan huis in het Brusselse Flagey. Op maandag 21 september brengt hij er een solorecital en Klara live is er rechtstreeks bij.
Julien Libeer©Athos Burez

Julien Libeer

Niemand minder dan Maria Joao Pires zei ooit over Libeer dat hij een pianist is die ‘op elk muzikaal moment getuigt van een diep begrip van het werk’. En inderdaad is hij een musicus die in alle vrijheid zijn eigen weg bepaalt en nadenkt over iedere noot die hij speelt.

In Flagey brengt hij ‘In open lucht’ van Bela Bartok en de Franse Suite nr 5 in G van Bach, werken die ook te vinden zijn op zijn eerder dit jaar bij Harmonia Mundi verschenen CD.

Verder horen we ook de Valses Nobles et Sentimentales van Maurice Ravel en het recital eindigt met de Pianosonate nr 2 in Bes, dat is de sonate met de treurmars, van Frédéric Chopin.

Nicole Van Opstal loodst u door het programma van de avond en heeft na afloop een gesprek met Julien Libeer.

Klara Live, maandag 21 september, 20.00 u

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.