Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Klara Live rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Brugge

Klara Live rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in BruggeKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 27 februari in Klara Live? We zetten het hier op een rij!
Foto van Lukáš Vondrácek

Lukáš Vondrácek. Foto (c) Irene Kim

Maandag 27 en dinsdag 28 februari

Van 9 tot 12 februari kon je in het Flageygebouw in Elsene terecht voor de 'Pianodays': op het programma stonden tal van concerten met interessante pianisten van vandaag, tentoonstellingen en lezingen. Klara en Musiq’3 waren er bij en namen concerten op van Lukáš Vondrácek, Freddy Kempf en Cédric Tiberghien. Tiberghien bracht een boeiend recital waarin hij de Preludes opus 28 van Chopin afwisselde met Etudes van Szymanovski en Debussy. Van Freddy Kempf horen we op maandag 27 februari een prachtige uitvoering van de Noveletten (nrs 5 tot 8) van Robert Schumann en de 1ste pianosonate van Sergei Prokofiev.

Op dinsdag 28 februari kan je luisteren naar het recital van Lukáš Vondrácek met werken van Novak, Smetana en Brahms. Freddy Kempf speelt de Sonate nr 17, “Der Sturm”, van Ludwig Van Beethoven.

Woensdag 01 maart

Klara Live zendt rechtstreeks uit vanuit het Concertgebouw in Brugge. Het Symfonieorkest Vlaanderen is er te gast met een zonnig programma: de Symphonie Espagnole van Edouard Lalo, Ginastera’s Estancia Suite, El Salon Mexico van Aaron Copland en om te eindigen de Bolero van Maurice Ravel. Er staat ook een creatie van de Vlaamse componist Mathias Coppens op het programma : Music for Orchestra. Josef Spacek is solist in de Symphonie Espagnole, Adrien Perruchon dirigeert het orkest.

Donderdag 02 maart

Het ski resort Alpensia in het noorden van Zuid-Korea werd ontworpen om de Olympische Winterspelen te ontvangen, maar voorzag ook een ruime concertzaal. De Koreaanse sopraan Sunhae Im bracht er samen met het Helsinki Baroque Ensemble een programma rond Bachs cantate „Weichet nur, betrübte Schatten“, BWV 202, een luchtige bruiloftscantate die Bach voor een huwelijk componeerde met een speelse amoureuze tekst.

Sich üben in Lieben
In Scherzen sich herzen
Ist besser als Florens vergängliche Lust.
Hier quellen die Wellen,
Hier lachen und wachen
Die siegenden Palmen auf Lippen und Brust

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be