Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live trekt naar Knokke, Zweden, Duitsland en naar het festival Laus Polyphoniae

Klara Live trekt naar Knokke, Zweden, Duitsland en naar het festival Laus PolyphoniaeKlassieke muziek

Klara-opnames gemaakt tijdens zomerse festivals in Knokke en Antwerpen, en concerten van de Europese Radio Unie uit Zweden en Duitsland. Klara Live is er deze week trouwens uitzonderlijk op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur .
Lahav Shani@ Marco Borggreve

Lahav Shani

Maandag 12 augustus

Lahav Shani is een van de meest belovende jonge dirigenten. Nog voor zijn 30e werd hij benoemd als chef-dirigent van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en als eerste gastdirigent bij de Wiener Symphoniker. Vanavond leidt hij het Zweeds Symfonie-orkest in een programma rond Sergej Prokofiev. Voor het eerste vioolconcerto krijgt hij het gezelschap van de Amerikaanse violiste Hilary Hahn. De opname werd gemaakt in de Berwaldhallen te Stockholm op 22 februari.

Dinsdag 13 augustus

In Klara Live van vanavond hoort u de sterren van morgen. De winnaars van Duitse ARD-wedstrijd geven een kamermuziekconcert in verschillende combinaties. U hoort het Marvin Pianotrio (3e prijs 2018), altviolist Diyang Mei (1e prijs 2018) en hoboïst Thomas Hutchinson (2e prijs 2017). Ze spelen werken van Mozart, Schumann, Fanny Mendelssohn, Krenek en Britten. De ARD-muziekwedstrijd is een van de oudste en bekendste internationale wedstrijden voor jonge klassieke muzikanten in allerlei disciplines. Voor heel wat wereldberoemde muzikanten, zoals Heinz Holliger, Sharon Kam en Sol Gabetta was dit concours de springplank naar een grote carrière. Een EBU-concert opgenomen tijdens de Schwetzinger Festspiele op 18 mei 2019.

Woensdag 14 augustus

Pianist Liebrecht Vanbeckevoort organiseert elk jaar in de maanden juli en augustus een klein maar fijn festival in Knokke-Heist: Klassiek leeft Meesterlijk. Tijdens dit festival nodigt hij muzikale vrienden uit voor kamermuziekconcerten in het sfeervolle Dominicanenkerkje in Knokke-Heist. Vanavond een opname met Liebrecht Vanbeckevoort zelf in het gezelschap van celliste Camille Thomas. Samen brengen zij werk van Schumann, Brahms, Franck en Olivier Messiaen. Een Klara-opname van woensdag 7 augustus.

Zaterdag 17 augustus

Op vrijdag 16 augustus begint het festival Laus Polyphoniae: een week lang staat in Antwerpen muziek uit de tijd en omgeving van Maria van Bourgondië centraal. Klara Live neemt zijn intrek in het Paleis aan de Meir en wijdt een radiospecial aan het prestigieuze festival. Nicole van Opstal praat met organisatoren, kenners en musici; live muziek komt van het Ensemble Sollazzo en van Katelijne Lanneau en Ellen Schafraet in het gezelschap van Michaël Pas.
Aansluitend om 14.00 uur kan u luisteren naar het openingsconcert van Laus Polyphoniae 2019, op vrijdagavond 16 augustus opgenomen in Amuz: het Sollazzo Ensemble laat zich inspireren door sleutelmomenten uit het tumultueuze leven van Maria van Bourgondië.
Klara Live, uitzonderlijk van 12.00 tot 16.00 uur

Klara Live, van maandag 12 tot en met woensdag 14 augustus 2019, telkens van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Klara Live - Laus Polyphoniae, op zaterdag 17 augustus 2019, van 12 tot 16 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.