Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live trekt opnieuw naar het MAfestival, maar ook naar Flagey en de Munt

Klara Live trekt opnieuw naar het MAfestival, maar ook naar Flagey en de MuntKlassieke muziek

De week van 6 augustus wordt een korte week voor Klara Live, want de uitzendingen op donderdag en vrijdag vallen weg wegens Jazz Middelheim. Maar u kan wel genieten van concertopnames uit Flagey en uit de Munt, en een rechtstreekse uitzending vanop het MAfestival.
Julien Libeer© Gerrit Schreurs

Julien Libeer

Maandag 6 augustus

Pianist Julien Libeer was vorig seizoen ‘artist in residence’ van cultuurhuis Flagey. Ter gelegenheid van deze residentie gaf hij er een viertal concerten, als solist of in kamermuziekverband. Het eerste concert vond plaats op 16 september (2017) en was meteen ook de feestelijke opener van het Flageyseizoen. Libeer concerteerde met goede vrienden Lorenzo Gatto, Rosanne Philippens, Dimitri Murrath en Camille Thomas. Op het programma werk van Bach, Mozart en César Franck. Onze collega’s van Musiqu’3 namen dit concert op.

Dinsdag 7 augustus

Het concert van vanavond doet het MAfestivalthema “Cherchez la femme” alle eer aan: Michele Pasotti construeerde met zijn ensemble La Fonte Musica een concertavond rond het boek La cité des dames van Christine de Pizan (1364-ca 1430). In dat boek vertelt de schrijfster over een utopische stad, bevolkt door vrouwen. Zij laten zich leiden door de deugden Rede, Rechtschapenheid en Gerechtigheid, en laten zich inspireren door illustere vrouwen als Ariadne, Dido en de Maagd Maria… net zoals componisten Jacopo da Bologna, Guillaume Dufay en Gilles Binchois het ook deden in hun subtiele motetten. Rechtstreeks vanuit de Brugse Sint-Gilliskerk, met Nicole Van Opstal.

Woensdag 8 augustus

Vanavond in Klara Live een programma rond het werk van Zoltan Kodály en Bela Bartók: als er al een heidens-barbaarse, melancholische of demonische ondertoon in hun werk zit, dan zit er zeker ook een grote dosis pure schoonheid, vitaliteit en subtiliteit in. Bartóks Zeven kinderkoren, zijn etherische Tweede Vioolconcerto en Kodály’s beroemde Háry János-suite tonen hoezeer moderne muziek ook echt toegankelijk kan zijn.
Een mooie afsluiter van het seizoen was het, dit concert met het kinderkoor en symfonieorkest van de Munt, het geheel onder leiding van chefdirigent Alain Altinoglu. De opname gebeurde op 22 mei.

Klara Live, deze week uitzonderlijk van maandag 6 tot en met woensdag 8 augustus 2018, telkens van 20 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.