Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live van woensdag 7 oktober: Parels uit de barok

Klara Live van woensdag 7 oktober: Parels uit de barokKlassieke muziek

Met het concert 'Stumme Seufzer, Stille Klagen' in het festival Musica Divina realiseerde sopraan Griet De Geyter een van haar droomprojecten. Samen met organist Bart Jacobs en ensemble Il Gardellino presenteerde ze er het programma van haar eerste solo-cd. Daarin verbindt ze drie grootmeesters van de barok: Buxtehude, Telemann en Bach.
(c) Aleksandra Renska

Sopraan Griet De Geyter

We horen de Latijnse cantate O dulcis Jesu van Dietrich Buxtehude, een lofzang op de liefde voor Jezus.
In Telemanns cantate Ach Herr, strafe mich nicht, met een glansrol voor de oboe d'amore van Marcel Ponseele, wordt wanhoop omgebogen naar hoop.
Bachs cantate Mein Herze schwimmt im Blut is een dramatische zetting van de bijbelse parabel van de farizeeërs en de tollenaar. De aria Stumme Seufzer, Stille Klagen hieruit inspireerde Griet De Geyter voor de titel van haar cd, die op 1 oktober verscheen bij het label Passacaille.

De muziek van het concert illustreert prachtig het motto van het festival Musica Divina 2020: Zuurstof voor de ziel. Het was bovendien de eerste keer sinds maart dat Griet De Geyter weer op een podium stond.
Dit concert werd opgenomen door Klara in Turnhout op 25 september 2020.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.