Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live vanuit Lissewege

Klara Live vanuit LissewegeKlassieke muziek

Op zondag 7 augustus mocht Klara twee concerten opnemen in Lissewege, tijdens MAfestival. Vandaag, 10 augustus, zenden we die twee concerten uit in Klara Live.
Foto van Marco Mencoboni / Cantar Lontana

Marco Mencoboni / Cantar Lontana (c) Mario Leko

Spaanse 15de, 16de en 17de-eeuwse muziek was voor Garcia Alarcon het middel om tot één grote “Ensalada” te komen. Alarcon koos muziek Van Mateo Flecha, onze Luikenaar Mathieu Rosmarin, Joan Cererols, Tomas y Velazco en nog andere componisten die hun werken schreven in Spanje en overzeese gebieden als Brazilië, Guatemala en Mexico. Een vijfkoppig vocaal ensemble werd begeleid door tal van instrumenten; de Cappella Mediterranea was op z’n best!

Italiaanse 17de-eeuwse muziek stond op het programma van Cantar Lontana. Marco Mencoboni had eigenhandig een collage gemaakt: verschillende composities liepen naadloos in elkaar over en vormden in hun geheel een soort opera, met regelmatig verwijzingen naar de Commedia dell’arte.

Foto van Alarcon Cappella
Alarcon Cappella (c) Mario Leko

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.