Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live zaterdag 17 juli 2021

Klara Live zaterdag 17 juli 2021Blijf verwonderd!

Mozarts Zauberflöte is een Singspiel. Dit woord krijgt maar zijn volle betekenis in de tweede helft van de 18de eeuw: komische werken, op Duitse tekst met gesproken dialogen en erg volks van inslag. Dat Mozart dit genre niet "te min" vond blijkt uit dit werk uit 1791. Vanavond hoor je een live-opname, gemaakt in Beaune tijdens het Festival Opéra Baroque in 2004 met La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken.
Cover van CD Die Zauberflöteinternet

Cover van CD Die Zauberflöte

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.