Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live zaterdag 17 oktober EBU

Klara Live zaterdag 17 oktober EBUKlassieke muziek

Coronaproof concert met 7 musici van het Balthasar Neumann Ensemble tijdens het Schleswig-Holstein Festival
enkele leden van het Balthasar Neumann Ensemble

Leden van het Balthasar Neumann Ensemble

Op woensdag de 9de van de voorbije maand vond een mooi concert plaats met leden van het Balthasar Neumann Ensemble tijdens het Festival Schleswig-Holstein .
Dit zomerfestival in het uiterste Noorden van Duitsland staat garant voor degelijke uitvoeringen van ensembles allerhande.

Op het programma kamermuziek van Berwald, Purcell en Beethoven, in een coronaproof concert waarbij de 7 spelers op veilige afstand met elkaar musiceerden.

De Zweedse componist Franz Berwald had een Duitse vader die nog bij de Bohemer Franticek Benda in de leer was geweest. Aan voorbeelden van barok én classicistische muziek had Berwald dan ook geen tekorten. Classicistische sporen horen we zeker nog in zijn septet (1828) al was het maar door precies dezelfde bezetting voor te schrijven als Beethoven dat deed, bijna 30 jaar geleden, in de classicistische periode van de muziekgeschiedenis: klarinet, fagot, hoorn en strijkers (1 viool, 1 altviool, 1 cello en 1 contrabas).

 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.