Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Live zaterdag 23 maart: der Freischütz van C.M. von Weber

Klara Live zaterdag 23 maart: der Freischütz van C.M. von Weber Blijf verwonderd!

In een opname gemaakt tijdens het Klarafestival op zondag 17 maart, met het Insula Orchestra en Accentus o.l.v. Laurence Equilbey. Bij de solisten vinden we twee laureaten terug van de KEW voor zang, nl. Chiara Skerath (2014) als Ännchen en Samuel Hasselhorn (2018) als Ottokar. In de rollen van Agathe en Max horen we Johanni Van Oostrum en Tuomas Katalaja. De uitvoering was semiscenisch en vond plaats in het PSK. Sylvia Broeckaert had een gesprek met de dirigente en met sopraan Chiara Skerath.
sopraan Chiara SkerathGerardo Garciacano

sopraan Chiara Skerath

Der Freischütz met zijn wonderlijke vermenging van sferen uit het jagersleven in het Duitse woud en bovennatuurlijke elementen blijft tot de verbeelding spreken. Niet in het minst door die hallucinante scène aan het einde van het tweede bedrijf: In der Wolfsschlucht. Het negentiende eeuwse publiek ten tijde van de première in 1821 werd het soms te machtig, dat duivelse geweld, Duitse artsen spraken dan ook van een bijzondere kwaal: Freischützfieber. Dankzij het gebruik van copieën van vroegromantische instrumenten schenkt het Insula Orchestra ons een uniek klankenpalet zoals het wellicht ten tijde van C.M. von Weber gehoord werd. Vooral de natuurhoorns zijn de grote sfeerscheppers. Heel mooie beurten maken alle solisten in deze uitvoering met toch een grote pluim voor sopraan Chiara Skerath die de hele boel doet opleven wanneer ze als Ännchen op het toneel verschijnt.

Gesprek Sylvia Broeckaert met Laurence Equilbey

Scala

Uw opera-avond.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert en Felicia Bockstael

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via scala@klara.be

Elke zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Omwille van auteursrechten zijn slechts bepaalde afleveringen te herbeluisteren via de site en de app.

Klara Live - Klarafestival 2020

Van 12 maart tot en met 29 maart 2020 staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten. 

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klarafestival@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-appHou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app. Let op: omwille van auteursrechten zullen een aantal producties niet herbeluisterbaar aangeboden worden.