Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara Muziekpublicatie van het jaar: Pieter Bergé

Klara Muziekpublicatie van het jaar: Pieter BergéBlijf verwonderd!

Pieter Bergé is als hoogleraar musicologie aan de KULeuven al jarenlang aan het publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. Steeds bewaarde hij daarbij de wens om ook naar een breed publiek over muziek te communiceren. De laatste jaren investeert Bergé steeds meer tijd in uiteenlopende publicaties zoals het speelse Homo audiens en Hoe groen klinkt een gitaar? En 99 andere dingen die je moet weten over klassieke muziek. Op donderdag 5 maart is hij te gast in Music Matters
© eigen beheer

Pieter Bergé

Een belangrijk pleidooi voor de muziek van de 20ste eeuw is dan weer het essay Wat valt er eigenlijk te begrijpen? Voor Beethovenliefhebbers en Schönberghaters. In een virtuoze stijl prikkelt Pieter Bergé telkens de nieuwsgierigheid en nodigt hij ons uit om anders en beter te luisteren.
Juryrapport
© Festival 20/21
Het beklijvende essay van Pieter Bergé

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.