Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara stoomt mee met de Dag van de Academies

Klara stoomt mee met de Dag van de AcademiesBlijf verwonderd!

Op zaterdag 15 februari is het feest voor het hele Deeltijdse Kunstonderwijs, want dan is het Dag van de Academies. Het wordt een stomend feestje met toonmomenten, tentoonstellingen, workshops, open repetities en nog veel meer, alles onder het thema ‘STEAM’.

Innovatie kan niet zonder de Arts.

Hiermee ondersteunen de academies de Vlaamse Regering met haar STEM-actieplan. STEM is een internationaal letterwoord dat staat voor een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen. Maar voor het DKO staat de A van Academie daar perfect tussen. Artistieke oplossingen voor ingewikkelde vraagstukken vragen immers om creativiteit.

Innovatie kan niet zonder die Arts.

Ook voor Klara is die A van Arts essentieel en daarom vieren wij mee deze Dag van de Academies.

In Espresso zoomen we in op de veranderingen in het dagelijkse leven en werken in de academies sinds het nieuwe DKO-decreet van 2018.

In Music Matters praat Olav Grondelaers met Bart Jonckers, die de Dag van de Academies mee organiseert en een overzicht geeft van de activiteiten.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.