Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara4Kids: Eén been, Eén vleugel - nu ook op cd

Klara4Kids: Eén been, Eén vleugel - nu ook op cdKlassieke muziek

Over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos. Op CD en in Boetiek Klassiek!
Hoes Eén been, Eén vleugel

Hoes Eén been, Eén vleugel

De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen. De Standvastige Tinnen Soldaat is één van zijn bekendste. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.

De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg kleurt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg kende en bewonderde Andersen. Beiden voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven.

Acteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi laat door middel van een vleugel de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste. Eva De Mul geeft de ruimte vorm. Ze liet zich inspireren door Andersen, Grieg en schilders als de Deen Per Kirkeby, Adrian Ghenie en Ilse D’Hollander.

WIE

Eén been, Eén vleugel was een voorstelling van en met:
tekst en vertelling Dimitri Leue – piano Kiyotaka Izumi – concept en muziekdramaturgie
Chloë Herteleer en Liesbet Vereertbrugghen – scenografie en kostuums Eva De Mul –
lichtontwerp en techniek Peter Lauwers, Wannes Paquée en deSingel – luisterend oog
Warre Borgmans – kijkend oor Filip Bral– productie Pantalone in coproductie met deSingel en in samenwerking met Klara

In de reeks Klara4Kids is ondertussen ook de gelijknamige CD verschenen. Het verhaal wordt in het hardcover CD-boekje rijkelijk geïllustreerd door Sabien Clement. De cd is ook verkrijgbaar via mediaboetiek.be

LUISTER ZEKER OOK NAAR BOETIEK KLASSIEK

Op zaterdag 11 november 2017 zendt Klara 'Eén been, Eén vleugel' uit in het programma Boetiek Klassiek tussen 15.00 en 18.00 uur.

LESMAP

De lesmap van Eén been, Eén vleugel is klaar. Het werd een inspiratiemap. Leerkrachten of andere geïnteresseerden kunnen ingaan op één of meerdere aspecten van de voorstelling. We zijn er erg blij mee en hebben ook de nodige zorg besteed aan de grafische vormgeving.

Klik hier om de lesmap / inspiratiemap te downloaden