Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dossier Klarafestival

Dossier Klarafestival

Televisiespot Klarafestival 2019 voor online

Op donderdag 14 maart 2019 ging het Klarafestival 2019 van start! Drie concerten van het Chamber Orchestra of Europe hebben het Klarafestival 2019 geopend.

Klara Live - Klarafestival

‘Libera me’, ‘bevrijd mij’, dat is het centrale thema van het Klarafestival 2019. De Faustlegende, waar zoveel componisten door geïnspireerd werden, vormt het startpunt van deze editie, en bij uitbreiding ging het festivalteam op zoek naar werken waarin reflectie over morele thema’s, over goed en kwaad, centraal staan. Dat zorgt voor een rijke en verrassende waaier aan muziek, van Hildegard von Bingen tot Igor Stravinsky, van Giuseppe Verdi tot George Crumb.

Ook thuis zit u op de eerste rij voor dit spannende festival, want Klara Live zal zo goed als alle concerten live uitzenden. 

Klara Live rechtstreeks vanop het Klarafestival, van donderdag 14 maart tot en met vrijdag 29 maart, van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 19.00 tot het einde van het concert via Klara, klara.be en de Klara-app. Hou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app. Let op: omwille van auteursrechten zullen een aantal producties niet herbeluisterbaar aangeboden worden.

Symfonische verlossing met Kent Nagano

De contralto Marie-Nicole Lemieux, legendarische winnares van de Koningin Elisabethwedstrijd Zang in 2000, brengt Wagners Wesendonck-Lieder met het Orchestre Symphonique de Montréal onder leiding van Kent Nagano. Naast dit hoogromantische repertoire staan er ook twee speelse, 20ste-eeuwse balletten op het programma: Jeux van Debussy en Pétrouchka van Stravinsky. Een Faustiaanse toets krijgt dit concert met de Trois Pieces pour Orchestre uit La Damnation de Faust van Hector Berlioz, een grootmeester in de kunst van het orkestreren. De wereldberoemde sterdirigent Kent Nagano staat garant voor symfonische grandeur. Mis dit concert niet en boek snel je tickets!

> Tickets en info:

Symphonic Redemption (20.3 - BOZAR)

Klarafestival BOX: intense en intieme luisterervaringen

De kleinste concertzaal ter wereld, de Klarafestival BOX, is ook dit jaar weer van de partij! Deze glazen container bevat slechts drie zitplaatsen. Toeschouwers zitten een kwartier lang oog in oog met de spelende muzikant, wat garant staat voor een intense en intieme luisterervaring. Wie de artiest is, ontdek je als toeschouwer pas op het moment zelf. Nieuw dit jaar is dat de Klarafestival BOX een paar keer van plaats verandert. Vind hem vanaf 14 maart op het Muntplein in Brussel, vanaf 19 maart in de Louis Bertrandlaan in Schaarbeek of vanaf 25 maart op het Kardinaal Mercierplein in Jette. 

> Tickets en info:

Klarafestival BOX 

Programma en praktische informatie

Het volledige programma, praktische informatie en ticketshop kan u vinden via klarafestival.be