Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Afgelast: Klarafestival 2020

Afgelast: Klarafestival 2020

Van 12 maart tot en met 29 maart 2020 is er een nieuwe editie van het Klarafestival. Ondertussen kunnen we al meer informatie geven over een eerste reeks concerten die georganiseerd worden tijdens de editie 2020. En in dit dossier kan u ook nog steeds terugblikken naar de editie van 2019.
© VRT rr
Brussels Philharmonic en Ute Lemper openen Klarafestival 2020!

Brussels Philharmonic en Ute Lemper openen Klarafestival 2020!

Het Brussels Philharmonic staat bekend om zijn hoog rock-’n-roll gehalte en zal die reputatie alle eer aandoen tijdens het openingsconcert van Klarafestival 2020 in Flagey! Onder leiding van de Oostenrijkse componist-dirigent HK Gruber spelen ze Die sieben Todsünden, een satirisch ballet met zang van de componist Kurt Weill en de toneelschrijver Bertolt Brecht. De legendarische Duitse musicalzangeres Ute Lemper neemt daarbij de hoofdrol voor haar rekening. Ook de cantate Seven Last Words from the Cross staat op het programma. James MacMillan, een hedendaagse Schotse componist, schreef dit dramatische, hoog emotionele werk in opdracht van de BBC. Mis het openingsconcert niet en bestel snel uw tickets!

Vier headliners van Klarafestival 2020

Grote symfonische concerten in BOZAR vormen traditiegetrouw de ruggengraat van Klarafestival. Ook dit jaar zijn enkele prestigieuze orkesten te gast in Brussel. Topdirigenten loodsen deze orkesten doorheen gekend en minder gekend repertoire. Klik hier om alvast vier headliners te ontdekken.

Programma en praktische informatie

Het volledige programma, praktische informatie en ticketshop kan u vinden via klarafestival.be

Klarafestival 2020: Glitter & Doom 💀

Archief Klarafestival 2019

‘Libera me’, ‘bevrijd mij’, dat was het centrale thema van het Klarafestival 2019. De Faustlegende, waar zoveel componisten door geïnspireerd werden, vormt het startpunt van deze editie, en bij uitbreiding ging het festivalteam op zoek naar werken waarin reflectie over morele thema’s, over goed en kwaad, centraal staan. Dat zorgde voor een rijke en verrassende waaier aan muziek, van Hildegard von Bingen tot Igor Stravinsky, van Giuseppe Verdi tot George Crumb.