Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klarafestival 2017

Klarafestival 2017Kunst & Cultuur

Het Klarafestival vindt jaarlijks plaats in maart, en in 2017 is dat van 9 tot en met 24 maart.
Logo van Klarafestival 2017

Klarafestival 2017

Op verschillende locaties in Brussel, maar ook in Antwerpen en Brugge, brengen we jaarlijks actuele, kwalitatief hoogwaardige en avontuurlijke voorstellingen en concerten met internationale uitstraling, voor een zo groot en divers mogelijk publiek.

Kunstvormen

Alle aspecten van het muziekleven komen aan bod: concerten, muziektheater, multidisciplinaire voorstellingen en opera. De aansluiting bij andere kunstvormen zoals beeldende kunst of film wordt bewust gezocht. Zo bieden we ons publiek onvergetelijke ervaringen.

Culturele partnerships

Ons succes is ook te wijten aan onze talrijke partnerships. Zo werken we op structurele basis samen met belangrijke Vlaamse en Brusselse muziek- en kunstinstellingen zoals radio Klara, Bozar, De Munt, Flagey, Kaaitheater, de Hallen van Schaarbeek, Met-X, deSingel en het Brugse Concertgebouw. Daarnaast zijn er tal van ad hoc samenwerkingen met organisaties zoals de Beurschouwburg, Ancienne Belgique, KVS, Conservatorium Brussel...

Publiek

Het Klarafestival functioneert al jaren binnen een internationaal netwerk van toonaangevende festivals, programmatoren, orkesten, ensembles, kunstenaars, agentschappen, productiehuizen en media. Hoge kwaliteit, originele concepten en drempelverlagende communicatie zorgen ervoor dat het Klarafestival inmiddels 25.000 betalende bezoekers per jaar aantrekt, tot 150.000 luisteraars bereikt in Vlaanderen via radio Klara, en zelfs tot 14 miljoen Europese luisteraars op jaarbasis via de European Broadcasting Union (EBU).

Klara Live - Klarafestival

Vanaf 9 maart staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael

Contact: klarafestival@klara.be