Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klarafestival 2020: Reizen tussen diverse werelden

Klarafestival 2020: Reizen tussen diverse wereldenBlijf verwonderd!

John Zorn, Bram De Looze, Robin Verheyen en Joey Baron bewezen in 2019 dat Klarafestival meer is dan enkel klassieke muziek. Voor deze editie konden we niemand minder dan de legendarische jazzsaxofonist Branford Marsalis engageren. De laatste jaren focust hij zich alsmaar meer op klassieke muziek en treedt hij regelmatig op met toporkesten waaronder het orkest van de Bayerische Staatsoper en de New York Philharmonic.
© VRT rr

Branford Marsalis Quartet

In Brussel speelt hij drie concerten: een eerste als solo-saxofonist, een tweede als deel van het Branford Marsalis Quartet en een derde als solist samen met het Belgian National Orchestra onder leiding van Dirk Brossé.

Daarnaast komt ook de charismatische, Israëlische mandolinespeler Avi Avital naar BOZAR. Naast traditionals en improvisaties brengt hij arrangementen van muziek van onder meer Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Sulkhan Tsintsadze, Manuel de Falla en Heitor Villa-Lobos.

Klik hier en ontdek het programma

Imaginary Mirror

Een wel heel bijzonder project dat op Klarafestival 2020 in première gaat, is Imaginary Mirror van het kersverse duo ART’uur, bestaande uit trompettist Wim Van Hasselt en slagwerker Koen Plaetinck. Zij engageerden zeven componisten (waaronder Wim Henderickx en Markus Stockhausen) om het bestaande repertoire voor trompet, slagwerk en elektronica te verruimen.

© VRT rr
Imaginary Mirror

Naast een nieuw arrangement van Arvo Pärts Spiegel im Spiegel staan er dus maar liefst zeven wereldpremières op het programma. Voor elk van deze composities werden er ook visuele kunstenaars geëngageerd die de meest diverse video-installaties afleverden. Met behulp van het nieuwe digitale platform ‘Interactive Concert Performance’ wordt het voor toeschouwers bovendien mogelijk om via de eigen smartphone invloed uit te oefenen op het concert.

Klik hier voor meer informatie en tickets

WinterFloridylle

Tijdens de WinterFloridylle verandert de Plantentuin Meise voor zes avonden in een magisch sprookjesbos. Je wandelt door het feeëriek verlichte domein en je beleeft de schoonheid van de plantentuin op een grootste manier. Een audiovisueel spektakel met verrassende animaties onderweg, live muziek en een Winterdorp met foodtrucks op het Pachthof bezorgen je een onvergetelijke avond. Nieuw dit jaar is dat Klarafestival voor de muzikale rode draad zorgt.

Zin in een uitstap op zaterdag 21 december? Op die dag organiseren we ons eerste Festival Friends evenement! Krijg in de Plantentuin Meise van Hendrik Storme (aristiek directeur) en Mien Bogaert (dramaturg) een inleiding tot Klarafestival 2020 en geniet daarna met volle teugen van de WinterFloridylle!

Klara Live - Klarafestival 2020

Van 12 maart tot en met 29 maart 2020 staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten. 

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klarafestival@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-appHou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app. Let op: omwille van auteursrechten zullen een aantal producties niet herbeluisterbaar aangeboden worden.