Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klarafestival 2021: “Es ist noch nicht alles verloren!”

Klarafestival 2021: “Es ist noch nicht alles verloren!”Blijf verwonderd!

In het station van Wuppertal staat boven de deur van de dienst verloren voorwerpen “es ist noch nicht alles verloren!” te lezen. Met deze zin in het achterhoofd werken we in deze allesbehalve vanzelfsprekende tijden aan de programmatie van Klarafestival 2021. Op dit moment liggen er meerdere scenario’s op tafel. Wat nu al zeker is, is dat we volop inzetten op Belgisch talent.

Klarafestival 2021: “Es ist noch nicht alles verloren!”

We hopen u op veilige wijze intense live ervaringen te kunnen aanbieden, maar weten dat dit niet evident zal worden. Daarom trekken we volop de kaart van de digitale innovatie.

Met vaste partners als Klara, BOZAR, Flagey, deSingel en Concertgebouw Brugge plannen we vanaf midden maart een reeks voorstellingen. We starten ook nieuwe samenwerkingen, onder andere met de Brusselse gemeente Molenbeek, en gaan onder de noemer “From our festival to your house” voor een groot deel online.

Gevestigde waarden als het Belgian National Orchestra, Brussels Philharmonic, B’Rock en Ictus werken projecten met ons uit, die spannender zijn dan ooit, net omdat er elke dag op de wijzigende situatie moet worden gereageerd.

Klarafestival nodigt daarnaast ook jong talent uit: nieuwe ensembles zullen bij ons te gast zijn, opdrachtcomposities werden gegeven en samenwerkingen met zowel Muntpunt als het Passa Porta Festival zullen tot boeiende cross-overs leiden.

Van zodra het kan, communiceren we het programma van Klarafestival 2021. In de tussentijd wensen we u een fijne eindejaarsperiode toe, waarin het adagium “es ist noch nicht alles verloren” heviger en hoopvoller mag klinken dan ooit.

Lees meer over Klarafestival 2021

Bekijk ook: