Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Klarafestival: win duotickets voor Eisensteins October

Klarafestival: win duotickets voor Eisensteins OctoberKunst & Cultuur

Het Klarafestival vindt jaarlijks plaats in maart, en in 2017 is dat van 9 tot en met 24 maart. Op 17 maart kan u in de Blauwe zaal van deSingel genieten van de film screening van Sergej Eisensteins October en wij mogen duotickets uitdelen.
Schermafbeelding uit October

October

Sergej Eisensteins October: Ten Days That Shook the World (USSR, 1928, 127') met live muziek van Dmitri Shostakovich, Mieczyslaw Weinberg, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Alfred Schnittke, Arvo Pärt & Sofia Gubaidulina (compilatie door Francis Maes)

25 oktober 1917, Petrograd — het huidige Sint-Petersburg. Bolsjewieken bestormen het Winterpaleis. De Voorlopige Regering weigert toe te geven aan de eisen van de communisten voor verregaande hervormingen. Pas om 2 uur ’s nachts slagen de Bolsjewieken erin de raadkamer binnen te dringen. De aanwezige ministers worden gearresteerd, de coup is een feit. Tien jaar later werd de Oktoberrevolutie herdacht en geëerd — zelfs verheerlijkt — met de film October: Ten Days That Shook the World. De beroemde film van Sergej Eisenstein, fictie en propaganda voor de enen, een historische bron voor anderen, kwam uit in 1928. Maar de meeste releases nadien zijn voorzien van de soundtrack van Dmitri Sjostakovitsj, die hij in 1966 bij de film schreef. Naar aanleiding van de vertoning op het Klarafestival krijgt de film nog een ander muzikaal jasje: een unieke samenstelling van werken uit het oeuvre van onder meer Sjostakovitsj, Schnittke en Weinberg; componisten op de vlucht voor, of beteugeld door het Sovjetregime. De nieuwe soundtrack, mee ontwikkeld door specialist in de Russische muziek Francis Maes, wordt live uitgevoerd.

Meespelen met deze wedstrijd kan tot zondagavond 12 maart 2017 om middernacht.

De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Surf naar klara.be/klarafestival voor alle details over het Klarafestival

Oktober, Sergei Eisenstein - 1927