Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Livestream Klarafestival - Goodbye, Hello

Livestream Klarafestival - Goodbye, HelloKunst & Cultuur

Klarafestival 2019, dit jaar in het teken van bevrijding en verlossing, eindigt met een concert waarin muziek en woord samen komen, en geeft zo de fakkel door aan het Passa Porta Festival. Volg alles live via de videostream.
© Marco Borggreve

Nicolas Altstaedt

Dit ‘lecture concert’ staat in het teken van de Brexit en vindt niet toevallig plaats op 29 maart 2019 – de datum waarop het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zou stappen.

Deze livestream wordt gerealiseerd in samenwerking met Klara. Het lecture concert "Goodbye, Hello" kan live gevolgd worden op deze pagina, op www.proximus.be/klarafestival en op het ZOOM-kanaal van Proximus TV.

Klarafestival 2019, dit jaar in het teken van bevrijding en verlossing, eindigt met een concert waarin muziek en woord samen komen, en geeft zo de fakkel door aan het Passa Porta Festival. Dit ‘lecture concert’ staat in het teken van de Brexit en vindt niet toevallig plaats op 29 maart 2019 – de datum waarop het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zou stappen. Onenigheid in het Britse kamp zorgde echter voor uitstel waardoor de verlossing van het Verenigd Koninkrijk van het duivelse pact met Europa niet voor onmiddellijk is.

Het programma van deze avond meandert tussen een lach en een traan, tussen humor en kritische reflectie. Het muzikale luik herinnert ons aan de eeuwenoude en onbreekbare, kunstzinnige banden tussen de Britse eilanden en het Europese vasteland. Kunstenaars aan beide zijden van het kanaal hebben elkaars werk steeds beïnvloed en verrijkt.

Het Britse Aurora Orchestra en tenor Ian Bostridge brengen onder leiding van Nicolas Altstaedt Les Illuminations, een liedcyclus van de Britse componist Benjamin Britten op teksten van de Franse dichter Arthur Rimbaud. Openen doet het concert met John Taveners The Protecting Veil. Aan het einde nemen we toepasselijk afscheid met een symfonie van de Oostenrijkse componist Joseph Haydn die een belangrijk deel van zijn leven in Londen heeft doorgebracht.

Tussen deze verschillende composities brengt Sulaiman Addonia een speciaal voor deze avond geschreven kortverhaal en lezen Jonathan Coe en Ali Smith voor uit hun 'Brexit-romans’. Het ‘Brexit-concert’ onderlijnt wat Europa en het Verenigd Koninkrijk verbindt, niet wat ze verdeelt.

Programma

20u

Introductie door Greet Samyn
Sulaiman Addonia - leest "A Wild Call"
John Tavener - The Protecting Veil
Jonathan Coe - leest uit "Middle England"

Pauze

21u15

Benjamin Britten - Les Illuminations
Ali Smith - leest uit "Autumn"
Joseph Haydn - Symphony No. 45 “Farewell”

Klara Live - Klarafestival 2020

Van 12 maart tot en met 29 maart 2020 staat het Klarafestival centraal in Klara Live met een pak topconcerten. 

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Clara De Decker

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klarafestival@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens vanaf 19 uur op Klara, klara.be en de Klara-appHou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app. Let op: omwille van auteursrechten zullen een aantal producties niet herbeluisterbaar aangeboden worden.