Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klarafy | Van Elliott Smith naar Gustav Mahler

Klarafy | Van Elliott Smith naar Gustav Mahler Klassieke muziek

Brecht De Moor (27) is zelf singer-songwriter. The Beatles liggen hem nauw aan het hart. Ook rock uit de jaren '70 en Belpop hebben hun vertrouwde plek in Brecht zijn platenkast. Welke klassieke muziek suggereert Klarafy?
Brecht De Moor

Brecht De Moor

Brecht (27) is zelf singer-songwriter dus hij laat zich graag inspireren door muzikanten zoals Elliott Smith of Paul McCartney. Klassieke rock uit de jaren '70 en Belgische muziekgroepen zoals Soulwax of Das Pop zullen in zijn lijstje zeker niet ontbreken.

Wat zegt Klarafy? Bij welke klassieke muziek komt Brecht terecht? 

"Klarafy had opgemerkt dat ik luister naar avontuurlijke muziek. Ik luister wel graag naar muziek met een hoekje af. Dat resulteerde in atypische klassieke muziek. Daarnaast stelde Klarafy ook klassieke muziek voor die eerder melancholisch en donker is." Eén keuze van Klarafy vond Brecht wel heel verrassend. Via Justin Timberlake zijn Cry me a River kwam hij uit bij Robert Schumann: "Justin Timberlake heeft effectief een deel van 'Hör ich das Liedchen klingen gesampeld aan het begin van zijn hit Cry me a River. Het is wel verrassend dat Timberlake ook wel eens durft te luisteren naar de grote componisten."

De grootste ontdekking voor Brecht waren de Kindertotenlieder van Gustav Mahler. Ontdek in het audiofragment waarom.

 

Brecht De Moor_Klarafy

Mail naar iedereenklassiek@klara.be en breng jouw verhaal over klassieke ontdekkingen via Klarafy!

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.