Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klara's 2020: Doorbraak van het jaar

Klara's 2020: Doorbraak van het jaarBlijf verwonderd!

Sopraan Tineke Van Ingelgem (°1980) werd in 2019 gevraagd in de drie Belgische operahuizen. Ze zong Marguerite in ‘Jeanne d’Arc au Bûcher' in de Munt, debuteerde als Rusalka in Opera Ballet Vlaanderen en voor de Opéra Royal de Wallonie zong ze de rol van Gran Sacerdotessa uit ‘Aida’, maar was ook cover van de hoofdrol. In het seizoen 2018- 2019 was ze dan weer cover van ‘Médée’ aan de Staatsoper Berlin, onder leiding van Daniel Barenboim. Wie doet het haar na?
© Opera en Ballet Vlaanderen

Tineke Van Ingelgem als Rusalka

Haar geheim? Een krachtige, heldere sopraanstem, een sterke podiumprésence, zowel dramatisch als komisch acteertalent en een grote taalgevoeligheid (ze is ook germaniste). Een vrouw die ook ondernemend is: ze heeft de artistieke en zakelijke leiding van Opera Caramba!, een gezelschap dat opera naar kinderen en jongeren brengt. Ze maakt ook deel uit van het Franse gezelschap Association Tous Dehors met wie ze vorig jaar verschillende educatieve concerten gaf en een album opnam: ‘Une petite histoire de l’opéra, Opus 2’.

Prijs wordt afgehaald door Tineke Van Ingelgem.
Interview op Klara: Music Matters,woensdag 4 maart om 13.30 uur.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.