Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klassieker Mulan in een nieuw jasje

Klassieker Mulan in een nieuw jasjeKunst & Cultuur

De laatste jaren brengt Disney de klassiekers opnieuw uit in live action versies. Dit jaar in maart was het de beurt aan "Mulan", het verhaal over de Chinese heldin. De volledige cast bestaat uit Aziatisch mensen van vlees en bloed. Lieven Trio heeft de film al eens bekeken en geeft zijn mening.

Live action heldin Mulan

Wie de originele animatiefilm heeft gezien herinnert zich het gekke draakje Mushu en de vele liedjes. Maar in de nieuwe versie is er veel veranderd. Trio: "Er is eigenlijk best veel verloren gegaan. De liedjes en de typische humor van Disney hebben ze weggelaten. Mulan is niet meer een grappig, klungelig meisje maar een ernstige heldin." 

In deze film ligt meer nadruk op ligt is de kracht van "Chi" die Mulan beheerst. Dit zijn een soort superkrachten die zo van haar familie moet verbergen. "De film heeft een feministische ondertoon. Het gaat over een vrouw die haar volledige kracht niet mag tonen. Wanneer Mulan deze toch loslaat krijgen we enkele spectaculaire gevechtsscènes te zien."

Bekijk de live action versie van "Mulan" op Disney Plus.

Beuister het gesprek op Klara Select: https://klara.be/luister/select/espresso/klassieker-mulan-in-een-nieuw-jasje

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.