Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Klassiek@work! : De Zomer van Klara gaat op zoek naar de classico's van de werkvloer.

Klassiek@work! : De Zomer van Klara gaat op zoek naar de classico's van de werkvloer.Klassieke muziek

Ben jij ook een diehard Klaraluisteraar? Iemand bij wie altijd klassieke muziek opstaat? Thuis, tijdens het joggen, in bed en bad ... en ook op het werk. De Zomer van Klara bezoekt deze week enkele professionele luisteraars van klassieke muziek. Van kappers die knippen op klassiek tot schilders die hun verf mengen op de tonen van Bach.

Espresso gaat op zoek naar de classico's van de werkvloer.

Wat is nu de ultieme werkplaat? Op welke muziek vliegen de werkuren voorbij? En waarom werkt het beter op klassieke muziek? Vijf professionele classico's weten het antwoord!

Lucas Verheijen baat Pirate Piercing uit in Turnhout en Antwerpen. Naast piercings en tattoos zetten, voert hij ook body modifications uit. Zoals het splitsen van de tong of patronen op de huid aanbrengen. En dan staat er altijd klassieke muziek op. Pianomuziek is ideaal voor de concentratie, al durft de vijfde van Beethoven ook wel eens te passeren.

Lucas Verheijen van Pirate Piercing

Als hoofd van de afdeling kinderoncologie UZ Brussel stopt het werk nooit voor Jutte van der Werff ten Bosch. Tenzij heel even als ze in haar bureau zit en Klara opstaat. Een essentieel onderdeel van haar dag om rust te vinden. Tot ze opnieuw opgebiept wordt natuurlijk.

Kinderoncoloog Jutte Van Der Werff Ten Bosch.

Klassieke muziek begeleidt kapper Kristof De Muynck als een soundtrack doorheen zijn dag. Brahms in de paardenstallen, orgel in de Sint-Baafskathedraal als lunchpauze en natuurlijk ook klassiek de hele dag door in zijn kapsalon Kapper Kaprijke in Gent. Een dag geen klassieke muziek is een dag niet geleefd!

Kristof De Muynck van Kapper Kaprijke

Als je klassieke muziek in de straten van Oostende hoort, dan is Guy de schilder er misschien wel aan het werk. Want tijdens het schilderen, schalt er altijd klassieke muziek door zijn werfradio. De meeste van zijn klanten kan hij er ook mee bekoren en één keer leidde dat zelfs tot iets heel moois.

Guy de schilder

Maaike Dubois werkt bij de Volkssterrenwacht Armand Pien in het centrum van Gent. Voor haar bestaat er niets beter dan naar de sterren kijken, met klassieke muziek als begeleiding. "Als ik polen zoek die mij tot rust te brengen, dan is dat naar de sterren kijken of luisteren naar ongelokelijke muziek."

Maaike Dubois van UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

De zomer van Klara

De zomer van Klara, een hele zomer lang op weekdagen en in het weekend van 7 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.