Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Koningin Elisabethwedstrijd 2019: Opening kandidaturen

Koningin Elisabethwedstrijd 2019: Opening kandidaturenKlassieke muziek

In mei 2019 staan de violisten weer in de spotlights op de Koningin Elisabethwedstrijd! Ben je een klassiek geschoolde violist tussen 18 en 30 jaar en sta je te trappelen om aan een internationale carrière te beginnen? Schrijf je nu in en mis de kans niet om samen met de beste violisten van jouw generatie deel te nemen aan de 19de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool!
© www.imkeb.be

Algemeen beeld Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Deadline en inschrijvingsvoorwaarden

De volledige inschrijving verloopt online. Je hebt tijd tot woensdag 5 december 2018 12:00 (middag) GMT om je inschrijvingsformulier in te vullen en te betalen, je video's te uploaden en je administratieve documenten toe te voegen. De inschrijvingsvoorwaarden en het verloop van de Wedstrijd zijn beschreven in het reglement van de vioolwedstrijd 2019.

Data, locaties en orkesten

De geselecteerde violisten zullen zich met elkaar meten in Brussel van 29 april tot 25 mei 2019 voor een internationaal gerenommeerde jury, waarvan de namen later bekend gemaakt zullen worden. Tijdens de eerste ronde en de halve finale treden de kandidaten op in Flagey. Voor de finale spelen ze in het Paleis voor Schone Kunsten, samen met het Belgian National Orchestra, o.l.v. Hugh Wolff.

Klik hier voor een gedetailleerde kalender

Prijzen en uitzending

De laureaten en halve finalisten ontvangen allen samen een totaal bedrag van 128.500 euro en krijgen talrijke concerten in België en in het buitenland aangeboden. Alle optredens worden gepodcast en vanaf de halve finale ook live op internet uitgezonden. Door de ongeziene media-aandacht in binnen- en buitenland krijgt elke kandidaat zijn eigen plaats in de spotlight!

Meer informatie via www.imkeb.be

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be