Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Koningin Elisabethwedstrijd @ Home

Koningin Elisabethwedstrijd @ HomeKlassieke muziek

Om uw honger naar bloedstollende concerto’s en staande ovaties een beetje te stillen lanceert de KEW ‘Koningin Elisabethwedstrijd @ Home’. Op de website van het concours kunt u nu door de foto-, geluids- en videoarchieven van de wedstrijd grasduinen.

Koningin Elisabethwedstrijd

Geen virtuele pianoklanken komende maand in Brussel, ook de Koninklijke Elisabethwedstrijd gaat dit seizoen niet door. Zover niets nieuws. Maar om uw honger naar bloedstollende concerto’s en staande ovaties toch een beetje te stillen lanceert de KEW ‘Koningin Elisabethwedstrijd @ Home’.

Op de website van het concours kunt u de foto-, geluids- en videoarchieven doorspitten om zo op zoek te gaan naar de beste musici die sinds de start in 1937 op het podium hebben gestaan.

Daarnaast zoeken enkele laureaten en juryleden van de KEW naar alternatieve manieren om voor hun publiek op te treden. Het concours bundelt al deze fragmenten onder de noemer 'COVID-19 can't stop the music'. Alle informatie vindt u op de website van de KEW.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.