Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Koningin Elisabethwedstrijd uitgesteld naar 2021

Koningin Elisabethwedstrijd uitgesteld naar 2021Klassieke muziek

Nog even heeft de organisatie van het Concours bekeken of de wedstrijd naar augustus of september zou kunnen verplaatst worden, maar gisteren werd de knoop doorgehakt: de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano zal doorgaan in mei 2021. Dit uitstel heeft uiteraard gevolgen voor de andere disciplines. Die schuiven allemaal met één jaar op.
vleugelpiano voor een lege zaal van Flagey© Flagey

alle edities schuiven één jaar op, de piano is dus in 2021 aan de beurt, de cello in 2022, ...

De cellosessie, die voorzien was in 2021, zal plaatsvinden in 2022, de zangwedstrijd in 2023 en de vioolsessie in 2024. De leeftijdslimiet voor de kandidaten wordt verhoogd met één jaar, voor alle wedstrijdsessies tot en met piano 2025. Zo kan iedereen zich nog kandidaat stellen.
Concreet: de finale begint volgend jaar op 24 mei. Zet die datum alvast in uw agenda! Alle verkochte tickets blijven geldig voor nieuwe data in 2021.

Meer informatie vindt u op de websites van Bozar en van de Koningin Elisabethwedstrijd. Daar vindt u ook een selectie van de mooiste audio- en videofragmenten van de voorbije pianowedstrijden.

 

 

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.