Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Koorddansers tussen de mijnschachttorens

Koorddansers tussen de mijnschachttorensKunst & Cultuur

Dit weekend loopt de eerste editie van het Cirq C-Mine Festival in Genk. Zowel in de theaterzalen van het cultuurcentrum als in verschillende circustenten, die opgesteld staan op het terrein. Onze theaterman Filip Tielens was erbij en maakte in Espresso de staat op van het hedendaagse circus in Vlaanderen.
Affiche 'Cirq C-Mine' festival

Affiche 'Cirq C-Mine' festival

Het Vlaamse Circusdecreet bestaat nu 10 jaar en heeft er ondertussen voor gezorgd dat heel wat circusgezelschappen en voorstellingen professioneler en kwalitatiever zijn geworden.

De voorstelling 'Red haired men' van Alexander Vantournhout, die eerder deze week in première ging in Vooruit in Gent, is daar een mooi voorbeeld van, maar ook dit nieuwe festival Cirq C-Mine in Genk.

Tijdens de herfstvakantie wordt de hele site van C-mine ondergedompeld in een circussfeer. Koorddansers, acrobaten, internationale topgezelschappen en een festivalcentrum met animatie waarover jong en oud zich verbaast.

Meer info, data en tickets vindt u hier.

Filip Tielens over Cirq C-Mine in Genk

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.