Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Koordirigent Tom Johnson in Music Matters

Koordirigent Tom Johnson in Music MattersBlijf verwonderd!

Tom Johnson is een van de meest prominente dirigenten in de Vlaamse koorwereld. Hij zet zich voornamelijk in om de jongere generatie aan het zingen te krijgen. Met het Vocaal Ensemble Viermaliks doet hij mee aan de World Choir Games. Een kennismaking in Music Matters op donderdag 28 oktober 2021.

Koordirigent Tom Johnson

Tom Johnson zet zich in om zoveel mogelijk mensen aan het zingen te krijgen. Op dit moment dirigeert hij verschillende koren waaronder het jeugdkoor Carmina aan de muziekacademie van Ekeren. Ook geeft hij in Lier een lessenreeks rond zingen met kinderen en maakte hij voor Koor&Stem verschillende filmpjes tijdens de lockdown om kinderen zelfs in hun kot te laten zingen.

 

 

Zijn persoonlijke uitgangspunt als koordirigent is om een leuke en speelse stijl te combineren met een professionele en vocale aanpak.

Deelname aan de World Choir Games

In Tom Johnson’s eerste jaar als dirigent van het Vocaal Ensemble Viermaliks nemen ze samen deel aan de World Choir Games in de categorie Champions Gemengde Vocale Ensembles en Kamerkoren. Daar brengt het koor - dat dit jaar haar 30-jarig bestaan viert - onder andere de wereldpremière van Hidden Rose van Michiel Verfaillie.

Op zondag 16 januari 2022 vindt de happening Zingen met Kinderen XL plaats. Tom Johnson en Marleen de Boo brengen die dag een ruim aanbod aan expertise rond zingen met kinderen samen: veel inspiratie, nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen, boeiende sprekers en best practices. Meer info volgt nog op de site van Koor&Stem.

Herbeluister het gesprek in Music Matters hieronder.

28/10/2021 - Tom Johnson over het dirigeren van kinderkoren en zijn deelname aan de WCG

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.