Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Koormuziek van eigen bodem. Dan denk ik meteen aan Aquarius van Karel Goeyvaerts."

"Koormuziek van eigen bodem. Dan denk ik meteen aan Aquarius van Karel Goeyvaerts."Klassieke muziek

Met welke muziek kan je zondagochtend niet meer stuk? Maarten Van Ingelgem, artistiek directeur van de World Choir Games, koos voor de opera Aquarius van de Belgische componist Karel Goeyvaerts (1923-1993).

Maarten Van Ingelgem

De Olympische Spelen voor zangkoren. Dat zijn de World Choir Games! De grootste koorwedstrijd ter wereld die plaatsvindt in Antwerpen en Gent.

Maarten Van Ingelgem is niet alleen zelf componist, pianist en dirigent, maar ook artistiek directeur van de World Choir Games. Tijdens de koorwedstrijd zal hij een kleine 300 koren uit alle hoeken van de wereld horen, maar voor zondagochtend kiest Maarten voor muziek van eigen bodem. Niet toevallig een werk voor stemmen, met het vrouwenkoor uit de opera Aquarius van de Belgische componist Karel Goeyvaerts (1923-1993). Herbeluister hieronder het fragment uit het ochtendprogramma Klara Staat Op (elke zaterdag en zondag tussen 7u en 10u). 

Ontdek het volledige programma van de World Choir Games via deze link

De zondagochtendplaat van componist Maarten Van Ingelgem

Klara Staat Op

Klara Staat Op met Katleen Van Bavel

Met rustige tred presenteert Katleen de beste muziek bij je ochtendrituelen: een mix van klassieke muziek, oude en nieuwe opnames, opgefrist met andere kleuren en pigment. Elke week dringt ze binnen in de muzikale ziel van een muzikant.

Samenstelling: Katleen Van Bavel
Presentatie: Katleen Van Bavel

 

Klara Staat Op met Sander De Keere

In een ietwat hogere versnelling serveert Sander een soundtrack bij je ontbijt met nieuwe en tijdloze platen; met muzikale weetjes en ontdekkingen. Met welke klassieke muziek begin je welgezind aan je zondag? Wat is jouw ideale ontbijtplaat?

Samenstelling: Sander De Keere
Presentatie: Sander De Keere

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via info@klara.be.

Elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.