Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Korneel Bernolet over Telemann

Korneel Bernolet over TelemannKlassieke muziek

250 jaar geleden stierf de Duitse barokcomponist Georg Philipp Telemann. Tijdens Klara in de Singel brengen het ensemble Apotheosis en mezzosopraan Coline Dutilleul de Ouverture en Cantate Ino van Telemann.
Afbeelding van Georg Philipp Telemann

Telemann op postzegel

In zijn tijd was Telemann beroemder en populairder dan Bach en Händel, die hij allebei overleefde. Hij liet een gigantisch œuvre na en werd vooral bewonderd voor zijn kerkcomposities. Op zijn 84ste, twee jaar voor zijn overlijden, schreef hij nog een wereldlijke cantate op basis van het dramatische verhaal van Ino uit de Metamorfosen van Ovidius.

Het is met die cantate dat Korneel Bernolet en zijn ensemble Apotheosis samen met mezzosopraan Coline Dutilleul te horen zullen zijn tijdens Klara in de Singel op zaterdag 28 december. Een goede reden dus om Korneel Bernolet, dirigent van Apotheosis, uit te nodigen naar de studio om het even over Telemann te hebben.

Korneel Bernolet over Telemann

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.