Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kunst op de Kaart: Klara's fietsroutes langs kunst & architectuur

Kunst op de Kaart: Klara's fietsroutes langs kunst & architectuurKunst & Cultuur

Vorig jaar kreeg Kunst op de Kaart heel wat kunstliefhebbers op de fiets. Vanwege de grote interesse hebben Klara en Vlaanderen Fietsland de routes een update gegeven! Vijf fietsroutes langsheen kunst en architectuur: één per provincie. Kunst op de Kaart is bewegen in de buitenlucht en tegelijk genieten van kunst en cultuur.
Elise Dupré

Reading between the Lines - Gijs Van Vaerenbergh

Kunst op de Kaart bevat topkunstwerken. Denk aan Reading between the Lines van Gijs Van Vaerenbergh of de Kapel van het Niets van Thierry De Cordier. Daarnaast barsten de routes van verborgen parels, zoals Trage Weg van Masashi Echigo of woning Roelants van Willy Van Der Meeren. Je kan je eigen provincie herontdekken of een andere regio van Vlaanderen leren kennen. Kies voor het glooiende Pajottenland, de Vlaamse Ardennen of de Kust. Een handig overzicht van alle fietsroutes vind je hier.

Voor kunst en architectuur is er geen mondmasker of reservatie nodig. Onze fietsroutes zijn coronaproof én goed voor je conditie. De ene route is wat langer dan de andere: ze gaan van 40 tot 70 kilometer. Sommige routes zijn best pittig, met veel klimmen en dalen. Wie een elektrische fiets heeft of een geoefende coureur is, kan elke route op één dag aan. Anderen trekken voor de langere routes best twee dagen uit.

Klara-nethoofd en Pompidou-presentator Chantal Pattyn interviewde per route één kunstenaar. Ze sprak met Els Vanden Meersch in Duffel, met Maarten Vanden Eynde in Herzele, met Katleen Vinck in Sint-Martens-Bodegem, met Thomas Lerooy in Duinbergen en met Gijs Van Vaerenbergh in Borgloon.

De interviews en fietsroutes vind je in de artikels hieronder. Laat je inspireren en geniet van de fietstocht!

Deze routes werden vorige zomer gelanceerd in samenwerking met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland.

Bekijk de verschillende routes:

*Ken jij zelf een bijzonder kunstwerk dat wij zeker moeten ontdekken? Laat het ons weten via kunstopdekaart@klara.be!

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.