Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kunstenfestivaldesarts geschrapt

Kunstenfestivaldesarts geschraptKunst & Cultuur

Het Kunstenfestivaldesarts gaat dit jaar niet door. Het festival zou zijn 25ste editie vieren met een kleurrijk programma van 34 nieuwe artistieke producties. Artiesten die op de planning stonden, waren onder andere Radouan Mriziga, Maria Hassabi en Romeo Castellucci.
© Virginia Harold

Together van Maria Hassabi stond deze editie op het programma.

Het Kunstenfestivaldesarts is een internationaal festival in Brussel dat jaarlijks doorgaat in mei. Het evenement wil culturen samenbrengen door een podium te geven aan internationale artiesten en allerlei disciplines zoals dans, film en hedendaags theater.

De 25ste editie zal helaas niet plaatsvinden. De organisatie zoekt een manier om de voorstellingen van de Brusselse artiesten dit jaar nog in première te laten gaan. Voor de buitenlandse coproducties is er een andere oplossing. Zo zegt festivaldirecteur Dries Douibi in De Standaard: “De internationale voorstellingen die we coproduceren, willen we tonen in 2021. Onze 25ste editie wordt dan een extra feestelijk festival, met naast een mooie erfenis van dit jaar ook wat nieuwe projecten.”

Voor meer info over het festival kan u terecht op de website van het Kunstenfestivaldesarts.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.