Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Kunstmatig intelligent theater in de KVS

Kunstmatig intelligent theater in de KVSKunst & Cultuur

Morgen gaat in de KVS de voorstelling 'jonathan' in première, een creatie van Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens. 'Jonathan' is een palliatieve zorgrobot, die tijdens de coronacrisis werd ingezet in woonzorgcentra. Zo konden ouderen nog de juiste zorg krijgen, zonder risico te lopen op besmetting. Het wordt een bevreemdend gesprek tussen mens, robot en publiek.
promobeeld van 'jonathan'

'jonathan' belooft een avond vol twijfel en verwondering over wat het betekent om 'mens' te zijn.

Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine – moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door Corona – luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens stonden 20 jaar geleden samen mee aan het doopvont van theatergezelschap SKaGeN; nu staan ze voor het eerst met z’n tweetjes op scène, met een nagelnieuwe, eigen creatie. De voorstelling speelt zich af op het achterplein van KVS BOL.

De première van 'jonathan' is helemaal uitverkocht, maar de KVS zal deze avond wel volledig gratis streamen. Daarmee lanceert de KVS meteen een nieuw digitaal platform: KVS 24/7 .

Naast KVS BOX, KVS BOL en het buitenpodium, creëert de KVS daarmee een nieuw, vierde podium. Deze virtuele bühne wil opnieuw meer vrijheid bieden. Bezoekers kunnen de nieuwe KVScreaties live mee beleven, waar en hoe ze maar willen, of ze kunnen die later bekijken tegen 5 euro voor 48u.
Op KVS 24/7 komt de bezoeker niet alleen in aanraking met één bepaalde voorstelling, maar met het hele universum eromheen. Het platform laat bezoekers toe om dieper te graven door meer omkadering en achtergrond aan te reiken. Je krijgt er een kijk achter de schermen, vindt er interviews met makers, relevante literatuur, debatten rond urgente thema’s, …

Beluister hieronder alvast een exclusief fragment uit 'jonathan'.

 

 

Een fragment uit 'jonathan'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.