Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
KVS pakt uit met producties over Afrika

KVS pakt uit met producties over AfrikaKunst & Cultuur

Het nieuwe seizoen van het Brusselse stadstheater KVS staat vol met toneelstukken over Afrika. Ook komen er klassiekers aan bod. Wij zetten de meest smaakmakende premières op een rij.

KVS in Brussel

Gisteren stelde KVS-directeur Michael De Cock het nieuwe seizoen van de KVS voor. Net als voorgaande jaren verwelkomt het Brusselse stadstheater onbekendere toneelstukken van over de hele wereld.

En dit seizoen wordt er volop ingezet op producties over Afrika. Zo zal de Mechelse regisseur Junior Mthombeni in Dear Winnie de anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika onderzoeken. Hij kent als zoon van een ANC-strijder deze geschiedenis maar al te goed en werkt daarom het verhaal van zijn vader om tot interessant muziektheater. Ook Pitcho Womba Konga gaat zich bezighouden met het Afrikaanse continent. Niet alleen zal hij voor de KVS het multidiciplinaire kunstenfestival Congolisation organiseren, hij laat zich voor zijn voorstelling Fire will become ashes, but not now inspireren door een roman van de Afro-Amerikaanse auteur James Baldwin. 

Daarnaast is er ook plaats voor traditioneler werk. Zo gaat de Turkse Mesut Arslan aan de slag met het toneelstuk der 20ste-eeuwse toneelstukken: Who’s afraid of Virginia Woolf? En werkt vertrouwd KVS-gezicht Wim Vandekeybus in TRACES– a danced concert samen met artiesten als Trixie Whitley en gitarist Marc Ribot. In de voorstelling gaat de choreograaf in de laatste oerbossen van Europa op zoek naar sporen die ouder zijn dan de mens.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen kunt u vinden op de website van de KVS.