Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
La Vie est Riguelle over de grote chansonnières

La Vie est Riguelle over de grote chansonnièresBlijf verwonderd!

11 november is behalve Wapenstilstand ook de Nationale Vrouwendag. En dus brengt La Vie est Riguelle een eerbetoon aan de grote chansonnières. Patrick Riguelle en Jan Hautekiet krijgen gezelschap van Isolde Lasoen.

Patrick Riguelle en Jan Hautekiet. Foto (c) VRT / Geert Van Hoeymissen

Patrick Riguelle en Jan Hautekiet gaan op zoek naar de vrouwen die het Franse chanson groot gemaakt hebben. Geen enkel domein van de muziekindustrie ontsnapt aan hun aandacht: naast chansonnières stellen ze ook vrouwelijke liedjesschrijfsters en producentes aan u voor.

Daarbij krijgen ze hulp van een vrouw die van vele muzikale markten thuis is: Isolde Lasoen stelde onlangs haar langverwachte solo-album voor, ‘Cartes Postales’. Een sensuele ode aan het Franse chanson.

La Vie est Riguelle, op zaterdag 11 november, van 18.00 tot 20.00 uur op Klara.

La Vie est Riguelle

La Vie est Riguelle is een chansonprogramma samengesteld door één van de grootste pleitbezorgers van het chanson in Vlaanderen: Patrick Riguelle. Samen met zijn copain Jan Hautekiet duikt hij in het rijke verleden en eert hij de groten van het genre. Op zaterdag 22 juni 2019 werd de allerlaatste uitzending uitgezonden, maar in de zomer van 2020 keren de copains terug!

Presentatie: Jan Hautekiet & Patrick Riguelle

Samenstelling: Patrick Riguelle

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Elke vrijdag in de zomervakantie van 17 tot 20 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.