Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lady Blackbird - Black Acid Soul

Lady Blackbird - Black Acid SoulJazz, CD

Lady Blackbird - Black Acid Soul

Lady Blackbird - Black Acid Soul

Wie?

De Amerikaanse zangeres Marley Munroe heeft al een stevige reputatie opgebouwd binnen r&b middens en opereert al enkele decennia in de alternatieve New Yorkse electro-pop scene. Ze vindt momenteel haar eigen zelf terug in het alter ego Lady Blackbird. Een mix van jazz, soul & grooves. Nu is haar eerste full album uit: Black Acid Soul. Een absolute must in de Keuze van Klara

 

 

Wat?

In Black Acid Soul kiest Lady Blackbird voor de intiemere setting van een late night jazzclub voorzien van een perfect uitgebalanceerde begeleidingsband. Ze brengen hoofdzakelijk covers maar dat valt nauwelijks op: het lijken haar eigen songs. Met een ijzersterk interpretatievermogen eigent Lady Blackbird ze zich toe. Ze ademt ze als haar DNA. Wonderlijk. Ze zingt vol en integer. Haar zelfbewustzijn, timbre en timing nemen je mee in een wereld van glasheldere expressie. Uit dit nieuwe album spreekt liefde, klinkt sensualiteit, een beetje opstandig maar steeds alert.

Waarom?

Via uiterst precieze ingrepen in het welgekende repertoire laat Lady Blackbird het songmateriaal sublimeren. Die nuances en accenten in de muziek vertellen boekdelen over haar, authentiek en zuiver.
Er zit ook een niet mis te verstane boodschap in: de wortels bloot en to the point. Ook over moeilijke thema’s.
Een plaat om te koesteren en eentje die perfect aansluit bij Black History Month. 

Praktisch?

Uitvoerder: Lady Blackbird

Titel:: Black Acid Soul

Lable: Foundation Music/BMG

joris preckler