Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lampo & Lampo. Een vaderzoektocht.

Lampo & Lampo. Een vaderzoektocht.Blijf verwonderd!

In 2020 zou schrijver Hubert Lampo honderd jaar geworden zijn. Zijn zoon Jan Lampo doorzoekt het archief van zijn vader, in een documentaire van Klara en het Letterenhuis.
cover Lampo & Lampo

Een vaderzoektocht

In deze documentaire en podcast vertelt Jan Lampo honderduit over het leven en schrijverschap van zijn vader. Dat doet hij aan de hand van zijn eigen herinnering en vondsten in het papieren archief. Hij neemt de luisteraar mee naar de kelders van het Letterenhuis waar hij zelf werkt, en gidst ze ook door het complexe Vlaamse literaire landschap vanaf WO II, waarin zijn vrijzinnige vader het nooit makkelijk had.

Ook het audiovisueel archief van de VRT bleek verbazend rijk wat de stem van Hubert Lampo betreft. De oudste stemopname dateert van 1946, de laatste van 2001, en uit de meer dan honderd uur radio en televisie is een interessant, maar ook diepmenselijk portret naar boven gekomen. 

De intieme toon van dit ‘rise and fall’ verhaal verteld door vader en zoon, verdroeg geen indringers. Er is bewust gekozen om geen andere vertellers aan het woord te laten. De openhartigheid en gretigheid waarmee Jan en Hubert vertellen, en de filmische montage hebben een ontroerende en fijngevoelig gelaagde vaderzoektocht opgeleverd en zorgen voor een beklijvende luisterervaring.

Contact via de reageerknop in de Klara-app of lampo@klara.be

Beluister alle afleveringen hieronder of in de Klara-app!