Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lang Lang en de Goldbergvariaties van Bach: Een muzikale Everest

Lang Lang en de Goldbergvariaties van Bach: Een muzikale EverestBlijf verwonderd!

Op vrijdag 4 september verschijnt bij Deutsche Grammophon de nieuwe cd van Lang Lang, met daarop de Goldbergvariaties van Bach. Het gaat om een luxe-uitgave van 4 cd’s, met een studio-opname én een live-opname, gemaakt in de Thomaskirche in Leipzig. Klara zal op die dag de nieuwe cd uitgebreid voorstellen.

Lang lang

In Espresso praat Bart Tijskens erover bij Greet Samyn, natuurlijk geïllustreerd met muziekfragmenten; ook in de daarop volgende programma’s, Klassiek Leeft en Klara Serveert, zullen al enkele variaties te horen zijn. En daarna, in Maestro, kan u genieten van de hele studio-opname van die Goldbergvariaties door Lang Lang, meer dan anderhalf uur lang!

Op zijn 38e vond de wereldberoemde pianist Lang Lang de tijd rijp voor de verwezenlijking van een van zijn grote dromen: een opname maken van de Goldbergvariaties van Bach, voorwaar een enorme uitdaging, die ook wel eens ‘een muzikale Everest’ wordt genoemd.

Begin Maart 2020, kort voor de opnames in de studio, gaf Lang Lang een indrukwekkende concertuitvoering van de Goldbergvariaties in de Thomaskirche van Leipzig, precies de plek waar Bach bijna 30 jaar werkte. Beide versies verschillen natuurlijk: de live uitvoering klinkt spontaan, opgebouwd als één groot geheel; de studioversie lijkt meer intiem, bedachtzamer, vol bijzondere details en nuances.

We zijn erg benieuwd wat u ervan vindt! Laat het ons vooral weten, via de Klara-app.