Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Dossier: Lang Zullen We Lezen

Dossier: Lang Zullen We LezenKunst & Cultuur

Op donderdag 25 oktober 2018 werden in de boekenspecial van Van Gils & gasten de laatste vier winnaars bekendgemaakt, dus kennen we nu de 10 boeken die de eerste LangZullenWeLezen-trofeeën hebben gewonnen. In dit dossier leest u er alles over.

Dossier: Lang Zullen We Lezen

Lang Zullen We Lezen wil mensen goesting geven om te lezen. Het is een forum waar lezers inspiratie vinden en hun leeservaringen en favoriete boeken kunnen delen, met andere enthousiaste lezers én met tien VRT-leesambassadeurs. Een voor elk VRT-merk, en voor Klara is dat Espressostem Sieglinde Michiel.

Op Langzullenwelezen.be kan u een online ‘boekenkast’ vullen met de boeken die u hebt gelezen en de titels die u nog wil lezen. Een beoordeling schrijven kan ook, én elk boek waarderen met 1 tot 5 ‘leesbrillen’. Met uw tips en suggesties kan u dan andere lezers inspireren, net zoals u ook zelf inspiratie kan vinden om nieuwe boeken te ontdekken en te lezen. Zo wordt langzullenwelezen.be één grote leescommunity. Klik hier en bekijk wat Sieglinde allemaal in haar boekenkast heeft staan.

De LangZullenWeLezen-trofeeën

Al dat lezen resulteerde in de week van 22 oktober 2018 - aan de vooravond van de Boekenbeurs - in de uitreiking van LangZullenWeLezen-trofeeën. Die werden uitgereikt voor Nederlandstalige boeken die in het afgelopen jaar werden gepubliceerd. Voor de samenstelling van de longlist, deed de VRT een beroep op een vakjury van boekenexperts. Vijf weken lang kon er gestemd worden voor de LangZullenWeLezen-trofeeën. De tien categorieën, gekozen in overleg met de boekensector, zijn: Prenten- en kinderboek (tot 12 jaar), Jeugdboek (tot 16 jaar), Roman, Thriller & Detective, Poëzie, Actualiteit, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst & cultuur en Strip & Graphic Novels.

Meer weten over Lang Zullen We Lezen? Klik hier!

Hieronder bundelen we de verschillende artikels over 'Lang Zullen We Lezen' die op de Klara-website verschenen zijn. Via klara.be/langzullenwelezen kan u steeds u opnieuw dit overzicht raadplegen.

Sieglinde over 'Lang zullen we lezen'
© VRT / Joost Joossen
Leesambassadeur Sieglinde Michiel

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.