Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lang Zullen We Lezen op Klara

Lang Zullen We Lezen op KlaraKunst & Cultuur

Ontdek het gloednieuwe lees- en boekenplatform van de VRT.

Leesambassadeur Sieglinde Michiel - (c) VRT Joost Joossen

Lang Zullen We Lezen wil mensen goesting geven om te lezen. Het is een forum waar lezers inspiratie vinden en hun leeservaringen en favoriete boeken kunnen delen, met andere enthousiaste lezers én met tien VRT-leesambassadeurs. Een voor elk VRT-merk, en voor Klara is dat Espressostem Sieglinde Michiel.

Op Langzullenwelezen.be kan u een online ‘boekenkast’ vullen met de boeken die u hebt gelezen en de titels die u nog wil lezen. Een beoordeling schrijven kan ook, én elk boek waarderen met 1 tot 5 ‘leesbrillen’. Met uw tips en suggesties kan u dan andere lezers inspireren, net zoals u ook zelf inspiratie kan vinden om nieuwe boeken te ontdekken en te lezen. Zo wordt langzullenwelezen.be één grote leescommunity. Klik hier en bekijk wat Sieglinde allemaal in haar boekenkast heeft staan.

De LangZullenWeLezen-trofeeën

Al dat lezen resulteert aan de vooravond van de Boekenbeurs in de uitreiking van LangZullenWeLezen-trofeeën. Die worden uitgereikt voor Nederlandstalige boeken die in het afgelopen jaar werden gepubliceerd. Voor de samenstelling van de longlist, doet de VRT een beroep op een vakjury van boekenexperts. Na de zomer kan u vijf weken lang stemmen voor de LangZullenWeLezen-trofeeën. De tien categorieën, gekozen in overleg met de boekensector, zijn: Prenten- en kinderboek (tot 12 jaar), Jeugdboek (tot 16 jaar), Roman, Thriller & Detective, Poëzie, Actualiteit, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst & cultuur en Strip & Graphic Novels.

Meer weten over Lang Zullen We Lezen? Klik hier!

Sieglinde over 'Lang zullen we lezen'

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker

Samenstelling week: Els Van Hoof / Vincent Goris
Samenstelling weekend: Katleen Van Bavel

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.