Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lara Rosseel verzoent jazz en folk in 'Hert'

Lara Rosseel verzoent jazz en folk in 'Hert'Blijf verwonderd!

De uit Veurne afkomstige muzikant en componist Lara Rosseel verenigt in haar muziek jazz met folk en filmische karakteristieken. Op 18 februari brengt Lara Rosseel met het Lara Rosseel Quintet een tweede album ‘Hert’ bij W.E.R.F. Records uit. Naar aanleiding hiervan komt ze op maandag 14 februari bij Lies Steppe op gesprek. Ontdek ‘Hert’ bij Music Matters.
Pascal Garnier

Lara Rosseel Quintet

Lara Rosseel groeide op in een muzikale omgeving: ze leerde niet alleen contrabas te bespelen maar ook klassieke gitaar, cello en recent viool. Haar passie voor jazz en muziek nam toe tijdens haar studies aan het Lemmensinstituut en bij Nicolas Thys en Jos Machtel. In Göteborg verdiepte ze zich vervolgens in de kunsten van de contrabas, haar meest geliefde muziekinstrument. Tijdens haar verblijf op Mali in 2008 maakte ze kennis met de plaatselijke muziekcultuur. Ze neemt al enkele jaren een belangrijke plaats in de hedendaagse Belgische jazzscène en maakt deel uit van onder meer Chris Joris Band, Pierre Van Dormael Quartet, Naima Joris Band, Room 13 Orchestra, Helder, Old Salt en Barnill Brothers. De Lara Rosseel Band richtte ze enkele jaren geleden op. In 2020 bracht ze haar debuutalbum ‘De Grote Vrouw’ naar het gelijknamige boek van de Israëlitische auteur Meir Shalev met de Lara Rosseel Band uit.

‘Hert’
Op 18 februari verschijnt het tweede album van Lara Rosseel in samenwerking met het Lara Rosseel Quintet bij het label W.E.R.F. Records. Op 16 februari vertrekt het ensemble op een release-tournee. ‘Hert’ brengt folk, jazz, kamer-, pop- en elektronische muziek bijeen. Met het album wilt het ensemble hun luisteraars nieuwe horizonten doen aftasten.

Op 16 februari kan je het eerste release-concert Lara Rosseel Quintet met hun nieuwe album in CC De Meent in Alsemberg bijwonen. Ze brengen daarop nog meer concerten op 18 februari in de Handelsbeurs in Gent, op 24 februari in Het Perron in Ieper, op 9 maart in CC De Werft in Geel, op 12 maart in het Kunstencentrum Nona in Mechelen, op 20 maart in de Kaap in Oostende, op 6 mei in Rataplan in Antwerpen en op 26 mei in CC De Casino in Sint-Niklaas. Verder geeft Room 13 Orchestra op 26 februari een concert in Oostkamp als een eerbetoon aan Amy Winehouse. 

Wil je al een voorproefje van ‘Hert’? Beluister hier 'A l'Ouest' dat reeds uitkwam. 


Herbeluister hieronder het gesprek met Lara Rosseel in Music Matters.

2022/02/14 Lara Rosseel
Lara Rosseel
Lara Rosseel bij Lies Steppe

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.