Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Late Night Jazz 24/02: Chick Corea Triology Live@Bozar

Late Night Jazz 24/02: Chick Corea Triology Live@BozarJazz

Centrale gast voor vanavond is pianist Chick Corea. Samen met zijn kompanen Christian McBride & Brian Blade staat hij op 11 maart op het podium van Bozar. De 78-jarige Corea is ondertussen een icoon die samen met zijn generatiegenoten pianisten Keith Jarrett en Herbie Hancock –allen Miles Davis gerelateerd- zelf jazzgeschiedenis schreef.
Chick Corea Tiology

Chick Corea Tiology

Chick Corea gaf op een authentieke manier de akoestische piano een eigen gelaat en zette de rockjazz definitief op de kaart. Veelzijdigheid in stijl voelt Corea niet als een belemmering, integendeel: het werkt verrijkend en uitdagend in ongebreideld experiment. Anno 2020 staan er 23 Grammy Awards op zijn naam en songs zoals Spain, My Spanish Heart en Captain Marvel werden ware hits. Een constante in zijn carrière, die een halve eeuw overspant, is Corea’s innovatiedrang, open blik en geest.
Daarnaast laat Lies Steppe u -in de ECM Serie Touch Stones- enkele vergeten pareltjes herontdekken zoals Paul Bley's album Ballads en Jack DeJohnette's New Directions

Late Night Jazz

Uw wekelijkse update rond jazz actua, nieuwe releases, interessante concerten en verrassende vondsten. Lies Steppe verkent voor u de wereld van de jazz en omstreken.

Presentatie: Lies Steppe - Tine De Donder

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazz@klara.be

Elke maandag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.