Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Laureatenconcert dinsdag 14 juni: 4 - 5 - 6

Laureatenconcert dinsdag 14 juni: 4 - 5 - 6Blijf verwonderd!

Vanavond zit je als Klaraluisteraar op de eerste rij in Bozar: de laureaten 4, 5 en 6 spelen een werk naar keuze met het Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Giordano Bellincampi. Oleksiy Shadrin speelt de befaamde rococovariaties van Tsjaikofsky, Petar Pejcic presenteert het eerste celloconcerto van Saint-Saëns en Bryan Cheng trakteert op Elgar. Het wordt een bijna amoureuze avond op Klara.

Na de jaarlijkse Koningin Elisabethwedstrijd organiseren tal van steden nog enkele laureatenconcerten. De eerste zes laureaten mogen dan nog eens op het podium, ergens in België, telkens met een ander orkest en met een andere dirigent. Op die manier krijgen de kandidaten de kans om nog eens hun concerto te spelen dat ze presenteerden tijdens de Wedstrijd zelf, of om een ànder werk te spelen.

Vanavond brengen de laureaten nummer 4, 5 en 6 een mooi programma met Tjsaikofsky, Saint-Saëns en Elgar. Yes, Elgar op het programma. Een mens vraagt zich dan af waarom Elgar (quasi) nooit gespeeld wordt tijdens het Festival zelf? Misschien biedt Veerle Simoens daarop een antwoord. Als panellid tijdens de wedstrijd zetelt zij vanavond in de loge, naast Nicole Van Opstal, om haar bevindingen nog eens zorgvuldig maar zeer gul en enthousiast te formuleren.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Sylvia Broeckaert/ Lies Steppe

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert / Marc Vandemoortele

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.