Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister het Laureatenconcert

Herbeluister het LaureatenconcertKlassieke muziek

Na een spannende Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang 2018 -met twee Belgische laureaten- kon u op maandag 4 juni, het Laureatenconcert live meemaken vanuit Bozar. Lut Van der Eycken was uw gastvrouw en neemt u mee op sleeptouw gedurende dit concert, samen met het Nationaal Orkest van België onder leiding van Stefan Blunier. Herbeluister nu de integrale uitzending.
foto van Samuel Hasselhorn

Samuel Hasselhorn

In een uiterst gevarieerd programma kon u op maandag 4 juni 2018 normaal gezien de eerste zes laureaten van de Koningin Elisabeth Wedstrijd aan het werk horen. Bas Ao Li, sopranen Rocio Perez en Marianne Croux, Heloïse Mas, mezzo en Samuel Hasselhorn, bariton, winnaar van het concours waren er wel, maar omwille van ziekte kon Eva Zaïcik er jammer genoeg niet bij zijn. 

De 'catalogusaria' van Mozart door Ao Li stond naast 'Amor' van Strauss door Rocio Perez, naast 'Ou suis-je' van Gounod door Héloïse Mas, naast de aria 'Es ist genug' uit Elias van Mendelssohn door de winnaar van dit concours: Samuel Hasselhorn! 

Lut Van der Eycken volgde de preselecties, was live op Klara en Canvas voor de Halve Finale en mocht uiteindelijk live in Bozar de 12 finalisten aan het werk zien. Met al haar kennis van zaken mocht ze u door dit concert gidsen, vanuit het eerste balkon in Bozar! En ze mocht nog een primeurtje meegeven: op 26 januari 2019 is het opnieuw Klara in deSingel en u zal daar Charlotte en Aaron Wajnberg live aan het werk kunnen zien (en horen ook natuurlijk). 

De uitzending is nog tot en met maandag 18 juni te herbeluisteren via de app en via de audiospeler hieronder.

Klara Live - Laureatenconcert 2018
Klara Live - Laureatenconcert - interview Charlotte en Aaron Wajnberg

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Koningin Elisabethwedstrijd 2019

Ook dit jaar volgt de VRT de Koningin Elisabethwedstrijd op de voet. Gebruik klara.be/koninginelisabethwedstrijd als dé ideale startpagina van de viooleditie 2019

Presentatie: Lut Van der Eycken

Samenstelling: Birgit Van Cleemput

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via koninginelisabethwedstrijd@klara.be