Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Laus Polyphoniae rechtstreeks tijdens Klara Live

Laus Polyphoniae rechtstreeks tijdens Klara LiveKlassieke muziek

In de week van maandag 19 augustus 2019 hoort u twee concerten van Laus Polyphoniae. rechtstreeks tijdens Klara Live.
© VRT rr

Scharzenberg concertzaal

Maandag 19 augustus

De Schubertiade in het Oostenrijkse Schwarzenberg leest als een 'who is who' van vertolkers van liederen en kamermuziek. Bezoekers van over de hele wereld komen van juni tot oktober naar dit heerlijke festival, gewijd aan Franz Schubert. In het idyllische dorp in het Bregenzerwald speelden violist Gabriel Le Magadure, cellist Raphaël Merlin en pianiste Shani Diluka intimistische kamermuziek van Schumann, Grieg en Franz Schubert. Een EBU-concert, opgenomen op 24 juni jl.

Dinsdag 20 augustus

Op 5 mei speelde het SWR Symphonieorchester onder de leiding van Alessandro de Marchi tijdens de SWR Schwetzinger Festspiele. Ze brachten een programma met muziek van Joseph Haydn en twee van zijn tijdsgenoten, Johann Georg Albrechtsberger en Franz Anton Hoffmeister. Solist in het altvioolconcerto van Hoffmeister is Antoine Tamestit.

Woensdag 21 augustus

Vanavond kunnen we de canadese sopraan en dirigente Barbara Hannigan aan het werk horen in muziek van Stravinsky, Haydn en Gershwin. Tijdens het Aldeburgh Festival dirigeerde ze eind juni het collectief "Ludwig", waarmee ze eerder ook al ondermeer tijdens het Festival van Vlaanderen Gent te horen was.

Donderdag 22 augustus

The Memling man: Gilles Joye. Zo heet het concert dat Clubmediéval vanavond in Amuz geeft. Van Memlings hand bestaat een portret van deze Brugse dichter, zanger en componist. Clubmediéval bracht al zijn overgeleverde composities bij elkaar en schept een beeld van een componist die het verdient niet alleen om zijn portret bewonderd te worden. Klara Live is er met Nicole Van Opstal rechtstreeks bij.

Vrijdag 23 augustus

Het festival Laus Polyphoniae heeft vanavond het ensemble Micrologus te gast. Zij nemen u mee naar het 15de eeuwse Firenze en brengen een afwisselend repertoire met zowel devote muziek, op basis van teksten van Savonarola, als muziek die weerklonk in de Italiaanse palazzi.
Nicole Van Opstal is er bij en vertelt u er alles over.

Zaterdag 24 augustus

“The Ring. A symphonic Adventure” is de intrigerende titel van een orkestwerk dat beluisterd kan worden als een muzikale reader’s digest van de Ring des Nibelungen. Componist, arrangeur en percussionist Henk De Vlieger creëerde een orkestwerk op basis van de belangrijkste orkestrale delen uit het magnum opus van Richard Wagner. Een fantastische symfonie, waar het Nationaal Orkest van België onder leiding van Hugh Wolff een flinke kluif aan heeft. De opname werd in juni gemaakt door de technische ploeg van de Munt.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Kristof Lowyck / Katleen Van Bavel

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Wolfgang Heiremans / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.