Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Lee Morgan staat centraal in All That Jazz

Lee Morgan staat centraal in All That JazzJazz

Vanavond, maandag 10 juli, staat All That Jazz in het teken van Lee Morgan. Deze uit Philadelphia afkomstige stertrompettist maakte in de jaren vijftig en zestig furore, waarbij hij zich zowel als bandleader als sideman liet opmerken.
Foto van Lee Morgan

Lee Morgan. Foto (c) Francis Wolff

Debuteren deed hij in de band van zijn grote idool Dizzy Gillespie. Stilistisch vormt Morgan het sluitstuk in de lijn Gillespie en Clifford Brown. Schaduwzijde van het grote succes was zijn turbulente levensstijl: een echte soulman zonder houvast. Dit werd hem ook fataal, Morgan werd op 19 februari 1972 in de New Yorkse nachtclub Slugs -op het podium- neergeschoten door zijn echtgenote Helen Morgan.

Trouwens, we besteden niet alleen aandacht aan '100 jaar Jazz" op de radio, maar ook via onze online tijdslijn. (link opent in nieuw venster)

100 jaar jazzgeschiedenis samenvatten is niet eenvoudig. We pretenderen dan ook absoluut niet dat dit dé beste nummers zijn uit die 100 jaar. Maar we hopen alleen dat deze selectie een mooi basisoverzicht geeft. We bieden deze nummers aan als een leidraad, die hopelijk de aanzet kan zijn om zelf nog verder rond te surfen. Veel luisterplezier!

Navigeer langs de tijdslijn via de pijltjes, en klik per nummer op het 'oogje'. Dan krijgt u per nummer een pak extra muzikale informatie, en een link naar YouTube of Spotify (indien beschikbaar)

All that jazz

In All That Jazz laten we iedere dag tussen tien en elf de muziek spreken en vertoeven we in het gezelschap van de meest legendarische jazzhelden. U krijgt de beste momenten uit hun carrière aangevuld met schitterende liveopnames. Leun achterover en laat u onderdompelen in de broeierige, nachtelijke sferen van een echte jazzclub.
De hele zomer lang, van maandag tot en met zaterdag om 22 uur.

De tijdslijn die we in 2017 gemaakt hebben rond 100 jaar jazz, kan u nog steeds bekijken via 100jaarjazz.klara.be.

En nog een aanrader: volg de afspeellijst van '100 jaar jazz' op SpotifyApple Music, YouTube, YouTube Music, Deezer, Qobuz of Soundcloud.

Presentatie: -

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via jazz@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag, telkens van 22 tot 23 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.