Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

100 jaar geleden stierf Auguste Rodin

kunst & cultuur

ma 27 mrt. - 9:10

Naar aanleiding van deze verjaardag zijn er twee grote tentoonstellingen rond zijn werk, één in het Grand Palais in Parijs en één in Groningen. Eric Rinckhout kent het werk van Rodin zeer goed en legde vanmorgen in Espresso nog even uit waarom Rodin één van de belangrijkste beeldhouwers van de vorige eeuw wordt genoemd.

In het Grand Palais in Parijs worden zijn bekendste werken tentoon gesteld: de Denker, de Kus, de Burgers van Calais...ze zijn er allemaal samen te zien. Alle informatie over deze tentoonstelling vindt u hier.

In Groningen loopt op dit moment de expo 'Rodin - Genius at work', de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland. Daar staan gipsen modellen, bronzen en marmeren beelden en nooit vertoonde foto's. Een bezoeker krijgt ook inkijk in het werkproces achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus. Alle informatie over deze expo vindt u hier.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet