Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

de koningin elisabethwedstrijd

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

100 jaar 'Music Hall' van Paul van Ostaijen gevierd met dubbeltentoonstelling

kunst & cultuur

wo 4 mei - 8:25

In april was het precies 100 jaar geleden dat 'Music Hall', de eerste dichtbundel van Paul Van Ostaijen, verscheen. Daarom opent er zaterdag een dubbeltentoonstelling in Antwerpen met lezingen en filmvertoningen erbij. Matthijs de Ridder van het Paul van Ostaijen-genootschap vertelde er meer over in Espresso.

'Music Hall' was voor velen het begin van de moderne poëzie in het Nederlandse taalgebied. Paul van Ostaijen legde daarmee de weg open voor veel schrijvers, maar ook muzikanten en beeldend kunstenaars.

In het OLV-college (waar van Ostaijen zelf nog school liep) en in boekhandel de Slegte in Antwerpen worden nu boeken, handschriften, brieven, maar ook voorwerpen uit die periode tentoon gesteld. Veel van die stukken komen uit privé-collecties en waren nog nooit eerder publiek te zien.

Op zaterdag 7 en zaterdag 14 mei zijn er ook lezingen op beide locaties en op woensdag 11 mei kan u met 'Zot Polleke' naar film.

Maar de organisatoren zijn nog op zoek naar ontbrekend of ongekend materiaal van Paul van Ostaijen. Mocht u dus in het bezit zijn van een handschrift, een tekening of iets waarvan u vermoedt dat het met Paul van Ostaijen te maken heeft, dan mag u dat laten weten op gezocht@deslegte.be.

Alle informatie, locaties en data vindt u hier.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet