Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Take 6

All That Jazz, een nieuw boek van Klara

jazz

ma 25 jan. - 12:25

All That Jazz! Dat is het nieuwste Klaraboek van Karel Van Keymeulen. Hij legt 50 iconische jazzplaten op de pick-up. Van 25 januari tot 1 februari stelt Klara het boek voor in 'Espresso', 'Music Matters' en in de jazz-programma's.
Ontwerp: Luc Derycke, Jeroen Wille

Voor het nieuwe boek van Klara, All That Jazz, koos Karel Van Keymeulen 50 iconische jazzstukken voor elke mood.

De grootste genieën van de twintigste eeuw zijn geen cineasten, schilders, wetenschappers of schrijvers, maar jazzmuzikanten, zoals Duke Ellington. Van alle muziekgenres heeft de jazz, samen met de filmkunst, wellicht de grootste stempel gedrukt op de culturele erfenis van de twintigste eeuw.

Jazzmuziek, door menig criticus omschreven als rebels, trots en onvoorspelbaar, wordt dan ook terecht beschouwd als een volwaardige en grootse kunstvorm. Wat ongeveer een eeuw geleden begon in de straten en cafés van New Orleans als een mix van Afrikaanse muziek, ingevoerd door de slaven, en Europese invloeden, is uitgegroeid tot een internationale en wijdvertakte muziekstijl met tal van subgenres: van de swing over de bebop en freejazz, tot de cooljazz of de jazzfusion.

All That Jazz is een boek waar elke muziekliefhebber weken mee zoet kan zijn, want het is geen boek om in één ruk uit te lezen, maar meer om regelmatig op te pakken en weer stukjes te lezen, te snuffelen en je te laten verbazen. Het is ook een boek dat je nieuwsgierig maakt en de verhalen maken dan wel behoorlijk nieuwsgierig naar de muziek die daarbij hoort. Onderverdeeld in moods, voor elk moment.

Alles over het boek All That Jazz hoor je deze week in Espresso (maandag 25.01 tot vrijdag 29.01), Music Matters (maandag 25.01)Take 6 (vrijdag 29.01), Round Midnight (zondag 31.01), Late Night Jazz (maandag 01.02).

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet