Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Espresso

Alles over de aardbei

blijf verwonderd!

ma 27 apr. - 5:00

U heeft ze misschien al gespot in bakjes in de supermarkt of in de automaat: de aardbei is er weer! En ze blijkt vol wonderlijke verhalen te zitten: van de wilde bosvrucht die zo klein was als een borrelnoot tot de heerlijke rode hap van vandaag. Van Virginia tot aan het hof van Lodewijk XV. Kunsthistoricus David Vergauwen en plantenbioloog Ive De Smet spitten in Espresso haar hele geschiedenis uit.
Detail uit 'De tuin der lusten' van Jeroen Bosch

Schilderijen en afbeeldingen van enkele eeuwen geleden vertellen vaak veel over het uitzicht en het gebruik van ons eten toen. En dat levert fascinerende verhalen op. Kunsthistoricus David Vergauwen en plantenbioloog Ive De Smet bundelden hun kennis over schilderijen en plantengenetica gaven een cursus over bij Amarant onder de naam 'Spot the carrot'. Daarin graven ze in de geschiedenissen van heel wat groenten en fruit. Deze week nemen ze ons mee in het wondere verhaal achter de aardbei.

Herbeluister hieronder alle afleveringen van de reeks over de aardbei.

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet