Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Playlist

Updates

blijf verwonderd!

jazz

klassieke muziek

kunst & cultuur

Altviolist Antoine Tamestit schittert in Telemann

klassieke muziek

do 20 jan. - 0:55

Antoine Tamestit Viola Concertos Georg Philipp Telemann

Wie?

De internationaal gerenommeerde Franse altviolist Antoine Tamestit is een bjizonder veelzijdig muzikant. Zijn repertoire gaat van barok tot hedendaags, o.a. Jörg Widmann schreef een nieuwe altvioolconcerto voor hem. Hij treedt op als solist (met Gewandhausorchester Leipzig, Wiener Philharmoniker en London Symphony Orchestra om er enkele te noemen), en hij is stichtend lid van het Trio Zimmermann. Antoine Tamestit bespeelt een Stradivarius uit 1672. 

Wat?

Een cd vol wonderlijke composities van Georg Philipp Telemann. Zo kan je het eerste altvioolconcerto ooit beluisteren. Daarbij komt nog een concerto voor twee altviolen. Tamstit bewerkte ook enkele van Telemanns fantasieën voor viool-solo voor zijn eigen instrument. Ten slotte vult de Akademie für Alte Musik Berlin verder aan met twee heerlijke suites voor strijkers.

Waarom moet je dit horen?

Dit is werkelijk bijzonder repertoire waarin de altviool helemaal tot zijn recht komt. Antoine Tamestit is met zijn krachtige, maar ook melodieuze vertolking een gedroomd ambassadeur voor dit repertoire. De uitmuntende Akademie für Alte Musik Berlijn is de perfecte muziekpartner in de concerti, en laat ook de suites in al hun grandeur en verfijning schitteren. Een feest voor het oor!

- Els Van Hoof

Praktisch?

Titel: Georg Philipp Telemann Viola Concertos 

Uitvoerder: Antoine Tamestit (altviool) Sabine Fehlandt (altviool) Akademie für Alte Music Berlin o.l.v. Bernhard Forck

Label: Harmonia Mundi

Catalogusnummer: HMM-902342

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks het beste uit de wereld van kunst en cultuur, klassieke, jazz- en wereldmuziek? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet